Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2008 09:15 - Глас народен
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 794 Коментари: 0 Гласове:
0



Станишев още си мисли, че имаме една партия - БКП

Станишев обвини фермерите, че протестите им били политически и това не ме изненадва. Премиерът и неговите другари продължават да мислят, че в България има и винаги ще има само една партия - БКП. Те смятат, че чл.1 от Конституцията е отпаднал само формално и временно. Затова от цялото поведение на Станишев лъха комсомолска назидателност срещу инакомислещите, затова се държи като първокурсник на лятна ваканция и пробва да се харесва ту на тоз, ту на онзи. Сгрешиха с лансирането му бесепарите преди няколко години и тепърва ще има да берат ядове и срам пред пенсионерите си, че са профукали шанса да им подсигурят старини на европейски граждани.
Такъв самодостатъчен парламент и такова отъпяло от доволство нагло правителство не сме имали и по тоталитарно време. Шест вота на недоверие и никакъв дори намек, че са си взели бележка и са наясно със законите на демокрацията и ситуацията в страната. Жалко, много жалко!
А протестът на фермерите не е политически. Политическите протести тепърва предстоят.
Марин Кънчев, София

----------------------------------------------------------------------------------------------

Да закрием ли само БАН или науката въобще?

90% от бюджета на БАН отиват за заплати и няма средства за научно-изследователска дейност. Не беше нужно Сметната палата да открие този факт. Мнозина смятат, че БАН е един старчески дом, който трябва да се закрие. Това, че има много изкопаеми на висши постове в БАН е вярно, но е и вярно, че има академици, прославили България. За сведение, заплатата на академик в БАН е 800 лв., а в Румъния докторантите взимат 1000 лв. (при 320 лв. у нас). Хората масово бягат в чужбина. И после, защо нямало български изобретения! Няма, защото, който ги финансира, си остават за него. Най-много да ти има името в патента, но това никой няма да го разбере у нас, защото внедряванието ще се направи в чужбина. За да се развие науката трябват условия. Явно у нас няма нужда от наука, защото всеки разбира от всичко!
Иван Даскалов, София
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Превърнаха България в долнопробно заведение

С какво е известна днес България по света? Тя няма космонавти, работещи на пълни обороти АЕЦ, фабрики и заводи, нито давано за пример земеделие. Днес България е известна с икономическия си хаос, с хилядите безработни, с хилядите емигранти, със затворени нарочно училища, с обезкостени от цигани фабрики и заводи, обори и АПК. В България вече се идва като в страна на аборигени, които, за да не умрат от глад, проституират и разпродават всичко, за да оцелеят още някой ден.
Страната ни се превърна в едно голямо долнопробно заведение, където под звуците на чалгата деца продават телата си, а барманите им наливат водка и тайничко търгуват с дрога и оръжие. България е страна на абсурдите. В християнска България вече има повече минарета отколкото в цяла Анадола! Има противоконституционна партия - ДПС! Страната ни се управлява от чужденци. Даже членува в три взаимоизключващи се съюза: НАТО, ЕС и ООН! В нея цените вървят само нагоре, а заплати и пенсии - реално надолу. От нея избягаха стотици хиляди кадърни млади хора, престъпниците обаче останаха. Имаме някаква смешна полиция, която е способна единствено да бие собствените си граждани, но не и да спре бандитите.
Всички тези отчайващи факти са следствие на едно единствено нещо - некадърно политическо управление. Неговото начало беше поставено още преди близо 20 години, но в последните три години ситуацията е катастрофална. Ако нещо не се промени веднага, скоро няма да имаме държава, в която да живеем, или дори да имаме, тя няма да предлага спокоен и сигурен живот на своите граждани.
Ако другите държави стават жертва на външнополитически намеси и войни, то ние ще сме единственият световен пример, в който една страна и един народ са се самозаличили. Внуците ни ще се срамуват да се нарекат българи, а и името на някога великата ни държава ще бъде забравено. Ако не спрем катастрофата.
Бело Чернев, Тетевен 
-----------------------------------------------------------------------------------------

Читатели коментират обещанието на прокуратурата да се справи с евроизмамите
Велчев да отговори на ОЛАФ защо не са арестувани спонсорите на Гоце

Grigor: Клоунадата продължава, само че става все по-злокобна, защото е за сметка на нещастния народ. Мафиотската червено-турско-царска банда краде и хвърля прах от обещания в очите на хората. Какво ли не правят, за да скрият франкенщайнските си лица. Не става и няма да стане, другари, аркадаши и царедворци.
AnaniHR: Главният прокурор Велчев казал, че повече нямалo да прави така. И правителството ще си вземе бележка, и полицията ще спре да бие протестиращи, а ще си гледа работата... Вместо да си подават оставката, се самокритикували. Абе, аланколу, от ОЛАФ питат-защо не са арестувани спонсорите на агент ГОЦЕ. Отговорете им бе, дебили!
Дядо Пешо: Борис Велчев дал обяснение за "комуникациите", т.е. дето казаха нашите, че не разбрали доклада. И си посипва главата с пепел. Усукването е държавна политика на българските управници - лъжат и мажат, това е. 
---------------------------------------------------------------------------
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=52189&format=html



Тагове:   народен,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4475084
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8227
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930