Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2008 13:15 - Петър Христозов: Румен Петков се страхува от Алексей Петров. И затова го извади на светло.
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.10.2008 13:15


Петър Христозов: Румен Петков се страхува от Алексей Петров. И затова го извади на светло. image image
Дата: 01-10-2008 19:25
Читатели : 1231
Полуimageчих от анонимни изпращачи над 80 текста, които след това бяха публикувани в сайта “Опасните” с предложение да участвам със собствени публикации и разследвания. Отказах. Защото тази мътна история не е борба между злото и доброто в българската политическа джунгла, а жестока битка между безмилостни кланове и олигарси за място под слънцето преди предстоящите избори.     Генерал-полковникът от съветското разузнаване Христо Вълчев, известен у нас като писателя Петър Христозов, се оказа замесен и в топскандала “Опасните”. Пред “ШОУ” Петър Христозов призна: „Получих от анонимни изпращачи над 80 текста, които след това бяха публикувани в сайта “Опасните” с предложение да участвам със собствени публикации и разследвания. Отказах. Защото тази мътна история не е борба между злото и доброто в българската политическа джунгла, а жестока битка между безмилостни кланове и олигарси за място под слънцето преди предстоящите избори”, обоснова се г-н Христозов пред вестника на народа.
- Нека започнем с главната мишена на “Опасните” и с главния заподозрян за побоя над журналиста Огнян Стефанов – офицера-бизнесмен Алексей Петров?
- А вие защо мислите, че той е главният заподозрян?
- Ами защото не друг, а колегата му от миналото Цвятко Цветков допусна, че Петров може би е ведрен в ДАНС, за да бъде противопоставен на ген. Атанасов и Бойко Борисов. Столичният кмет го няма между мишените на “Опасните”, не е тайна и враждата между Борисов и Петров и т.н.
- Аз пък ще ви кажа, че тази вражда към момента е остарял мит. Алексей Петров беше офицер на прикритие и беше пазен и от ген. Атанасов, чието НСС сега изцяло влиза в ДАНС, и от Бойко Борисов като главен секретар. Всъщност враждата между двамата започна, когато в списъка на премиера Симеон за поста главен секретар на МВР фаворит беше Алексей Петров. 
Но се наложи кръгът „Банкя”, който постави Бойко Борисов.
- Цвятко Цветков обаче твърди, че кръгът “Монтерей е направил Бойко Борисов главен секретар!
- Аз пък още по-отговорно твърдя, че зад гърба му беше кръгът “Банкя” начело с братя Черневи. После се роди легендата, че Алексей Петров е взривил колата “Опел Фронтиера” на приятелката на Борисов - Цветелина. Да, но се оказа, че това не е така и истината дойде от НСС. По същото това време, още в началото, Бойко Борисов като главен секретар на МВР разбра за връзките на Алексей Петров с ДЕА – американската агенция за борба с наркотиците. Борисов прикри тези връзки. След това се случи още нещо, което сближи двамата. Знаете ли, че Алексей Петров беше този, който спаси Бойко Борисов, когато си даде оставката заради яхтената афера в Монако, след като повдигна завесата на крупните далавери. Шанс за Бойко беше, че и той сътрудничеше на ДЕА. Симеон беше готов да пожертва Борисов, но Алексей Петров сигнализира в ДЕА и оттам наредиха на царя да не приема генералската оставката. Така че “истината” за враждата между Бойко Борисов и Алексей Петров е мит. Те се сближиха. Приятели са. Впрочем знаете ли кой е истинският враг на бившата барета Петров?
- Някоя мутра?
- Румен Петков! Някои твърдят, че той по непредпазливост бил извадил Петров на светло като офицер под прикритие. Румен Петков се страхува от Алексей Петров. И затова го извади на светло.
- Силният човек в БСП преди, че и сега, да се страхува от една бивша барета, та макар и с позиции в ДАНС!
- Страхува се и още как. Защото Алексей Петров още навремето е разследвал тъмните истории на Петков, когато е бил кмет на Плевен. Естествено, че Румен Петков има за какво да му връща. Всъщност аз нямам нищо лично против него. Дори ще ви кажа, че прословутото му участие в „аферата Акрам” също е мит.
- Май сте единственият, който твърди това!
- Името му е замесено по някаква случайност. Просто тогава Петков беше много дребна риба за такива афери. Зад Акрам стояха хора от така наречената група на 19-те в БСП. Те бяха гарантите и поръчителите за 14-те милиона, които Акрам прибра и тези пари изчезнаха.
- Каква е тази група на 19-те?
- Тук влизат предимно хора от ОСД, което беше срещу Виденов – Луканов, Нора Ананиева, Георги Пирински, Чавдар Кюранов и т.н. Те бяха ходатаите по аферата Акрам. Това бе и групата, насочена срещу стратега Лилов, чиято рожба беше Виденов. Всъщност от това време и от тези борби започна роенето на различните бизнескръгове и обръчи в рамките на БСП. Това, което става днес, е отблясъкът от оня период. Тогава се родиха и днешни пишман-олигарси като Добромир Гущеров и пр. Откъде са парите на тая нищо и никаква фигура в БСП, известна единствено с това, че е била бригадирски шеф?! И той - барабар с другите комсомолски шефове - забогатя като кадър на Партията, ако говорим за пръкването на олигарсите в БСП.

Славей Костадинов www.blitz.bg

Жан Виденов е бил заплашен с убийство, ако не си даде оставката!
Тоест, бил е изправен пред алтернативата – или смърт, или оставка. Мит са и слуховете, че Виденов се нацупил и си дал оставката. Нищо подобно. Бил е принуден. И тук се очертават две фигури - Кольо Добрев и Румен Овчаров. Те бяха основните играчи в борбата между олигарсите и идеолозите. Едва на трето място беше Георги Първанов, който после беше изтикан на повърхността от тях.
- Забравяте “Мултигруп”...
- Не ги забравям. Знам, че Илия Павлов е предлагал на Костов сума от порядъка на милиард, за да вземе властта от Виденов. Казвам, предлагал е, не казвам, че са взети. Но твърдя, че раждането на червените олигарси започна именно по времето на ония междупартийни битки в БСП, в които те надделяха и принудиха Виденов да си отиде. Пак повтарям – чрез заплаха за убийство. Отделен въпрос е, че той се провали в икономическата област.
- Битките трябва да са били много страшни, за да се стигне до серията поръчкови убийства и до сайта “Опасните”, който подлуди ДАНС. Всъщност кой и чий е нейният шеф Петко Сертов?
- Петко Сертов е един честен офицер, който е служил във Второ главно управление на ДС. Той още е полковник от Второ. Впрочем, после беше в ГДБОП. След това го изпратиха във Висшата полицейска школа в Лион през 1993 г. Като се върна, остана без работа, макар че беше член на Висшия партиен съвет на БСП. После стана съветник на президента Първанов, а оттам отиде да съветва премиера Сергей Станишев. Изобщо той е работар, а ДАНС е работен орган на властта, за да нищи и доказва големите далавери на олигарсите – не само в БСП, защото има такива в ДПС, в НДСВ, в СДС и т.н. И трябва да ви кажа, че той е реална заплаха за тези олигарси. Едва ли трябва да ви обяснявам, че те отдавна нямат цвят и сантименти към ляво и дясно.
- Появи се и нова смяна олигарси в лицето на Христо Ковачки?
- Е, той е друга история. Завършил е квантова физика в Ленинград. Върна сеimage у нас и започна да продава пилешки бутчета, които му даваше по милост братовчед му Косьо Самоковеца, който пък беше сътрудник на ДС. Да не говорим за другото минало на Христо като събирач на кредити. Ковачки продаваше авансово – получаваше парите в аванс и после снабдяваше. След това кум му стана Иван Мутафчиев. Той се превърна в икономическия стожер на Ковачки. Мутафчиев беше с позиции в ТИМ и оная известна трибуквена банка, а Христо Ковачки се превърна в кредитен милионер. Сега въпросната банка е източена с над 600 милиона и реално е обезкървена. Ковачки пък се насочи към политиката и чрез „Лидер” има реални амбиции в нея в контекста на борбата си срещу Бойко Борисов и ГЕРБ.
- Добре де, май забравихме темата – кой поръча смъртоносния побой над журналиста Огнян Стефанов?
- Ами гадайте.
- Алексей Петров?
- Аз ви загатнах нещо, но явно не сте ме разбрали достатъчно добре. Ако някой иска да бие по Алексей Петров, значи, че бие по Щатите! Вече ви казах, че Петров е сътрудник на ДЕА. И то не от вчера, а от времето на Костов и преди него дори. Фигура от такъв мащаб не би се занимавала с калташки поръчки. Най-малко той е човекът, който би платил за мокра поръчка на някого, който се занимава с него. И като ви казвам, че не е случайна фигура, знаете ли какво означава това? Ако той реши, така би заклатил позициите ни в успешната борба в митниците и срещу наркотрафика, че би заклатил и интересите на САЩ в тая област. Как си го представяте това? Той е човек на ДЕА, така както Самоковеца и Поли Пантев бяха хора на ДС. Тази игра не я ли осъзнаваш?
- Някъде пишеше, че този човек и ДАНС - явно техни душмани го пишат, нека се застраховаме – се опитвали да реанимират старите контрабандни канали на ДС?
- Ами естествено, ако тези канали са компрометирани. Аз отдавна водех борба срещу „агентите на короната” – против слугинажа на убития Димитър Толев, шпионин на Краун Ейнджънс, който е бивш пловдивски полицай и беше зам.-шеф на Асен Асенов.
- Искам да ви върна към зверския побой над Огнян Стефанов. Кои все пак са изпълнителите и поръчителите?
- Вижте, нека сме наясно. Огнян Стефанов е пионка в борбата между БСП-олигарсите, за които говорихме. Като поръчители се спрягат поръчителите на самия сайт, като Брендо например, което е смешно. Да, версията, че побоят е поръчан от подбудителите на сайта, за да насочат допълнително уликите към засегнатите, е логична. Но това не са Брендо, Николай Гигов, президентът Първанов, премиерът Станишев, най-малко пък Алексей Петров и още по-малко - Петър Манджуков. Той е последният, който би се занимавал в момента с такова нещо.
- Манджуков?
- Да.
- И защо?
- Защото е много болен. Няма да ви кажа диагнозата. Но е много тежко болен.
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=2909&Itemid=1



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4468312
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8227
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930