Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2009 12:44 - ХРИСТОС: Свърши се! Аз извърших твоето спасение! Ако искаш, вземи го! Но ЧОВЕКЪТ не иска..
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 5115 Коментари: 0 Гласове:
0



ХРИСТОС: Свърши се! Аз извърших твоето спасение! Ако искаш, вземи го! Но ЧОВЕКЪТ не иска..

varna-sport.com 17.04.2009 12:42
image"Свърши се"! Това са думите, които изрича Исус Христос, след като е разпънат на кръста. Смисълът на тези думи обаче е колкото дълбок, толкова и ясен: Христос идва на Земята за да спаси човека от греховете. Посланието е: Аз извърших твоето спасение! Ако искаш, протегни ръка и вземи го. Човекът обаче не го иска, защото предпочита греховете. Аз, ти, всички ние! Цялата история започва преди 6000 години, когато Господ дава на Човека всичко. Човекът е в рая и за да има всичко трябва само да спазва 10-те божи заповеди, но
един ден той издебва Господ, когато го няма и нарушава заповедите. Тогава Господ изгони Човека от рая и постави пред портите ангели пазители, които да не пуснат Човека обратно. И слезе Човекът на Земята и започна да върши на воля своите грехове. Господ реши да спаси Човека, но тъй като човекът е слаб да понесе страданието, прати Исус Христос. Той започна да проповядва Божията воля сред хората и те го разпънаха на кръст. Христос пое тежестта на греховете на човека и каза: "Свърши се"! Тоест: Човеци спасени сте! Ние обаче не му щем спасението. Искаме си греховете. Затова Господ ни праща трагедии - наводнения, пожари, земетресения, убийства, катастрофи и всичко, което да ни напомня, че сме грешни и трябва да направим едно единствено нещо - са протегнем ръка и вземем СПАСЕНИЕТО.
Професор Свиленов: "Какво означава спасение? За да се спаси нещо, значи сме роби на нещото. Нещото, на което робуваме е грехът. Няма противоречие между стария и новия завет. Това са две писма на едно цяло, една цел - спасението на човека. Христос страда за греховете на човечеството. Страданието има цел и източник. Между религия и вяра има огромна разлика. В основата на религията е, че разполага с много авторитети, а вярата разполага само с един авторитет - Исус Христос. Да вземем едно семейство - мъж и жена. Единственият авторитет за мъжа е жена му и обратно. Ако един мъж има 10 жени за какъв авторитет говорим. Тежестта на греха е огромна и човекът е слаб да понесе страданието. Затова Господ праща на Земята Исис Христос да спаси човекът. Господ постоянно ни говори, но ние не го чуваме, не му обръщаме внимание. Забелязваме го само кагато страданието дойде при нас".

Снимка http://www.markmallett.com
"Исус Христос бе разпънат на кръста около 8 часа. Нас ни разпъват на кръста цял живот. Тогава за какво спасение говорим", попита един от човеците на Земята.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4473590
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8227
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930