Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 19:48 - Забраниха пушенето, остана ни само пиенето и псуването
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 838 Коментари: 1 Гласове:
0



Забраниха пушенето, остана ни само пиенето и псуването

 

 

 Aко някой се е съмнявал в това, че родното депутатско войнство се грижи да здравето на електората, то той вече трябва да е ревизирал мнението си. Народните представители забраниха пушенето на обществени места с промените в Закона за здравето. Забраната ще влезе в сила от 1 юни 2010 г. Предложението бе прието при повторното гласуване със 71 гласа "за", 32 гласа "против" и 12 "въздържали се".
Един възмутен червен депутат коментира, че с това гласуване два и половина милиона българи са обявени за престъпници, защото ще нарушават закона. Така е, но те пък ще бъдат санкционирани, също както и собствениците на заведения. А глобите са хубаво нещо, защото хем пълнят държавната хазна, хем създават работни места за глобяващи служители.
Това от една страна може и да е добре, ама от друга, какво се оказа - че най-важното в закона за здравето не е нито безумният хаос в системата, нито пилеенето на пари от чиновниците на касата, надписаните пациенти в болниците, опашките при джипитата и рекордната смъртност в страната ни. Най-важна е грижата на властта  да опази народа от самия себе си. Ограничиха му количеството на легално сварена домашна ракия, забраниха му да си купува хапчета без рецепта, оскъпиха му цигарите, а сега и да пуши не му дават... Всичко това все от грижа за човека, разбира се - за да може по-дълго да живее и да се радва на благосъстоянието си.
Ама искал някой си да гълта приспивателно, да дремне час-два, та да забрави колко му е мизерен животецът, не може. Искал друг да си купи илач, без да ходи при доктора, щото поради бедност не си е плащал здравните осигуровки от въвеждането им още, не може. На трети му докривяло до смърт, купил си малко дрога, та дано да се омагьоса за малко, пипнали го и му лепнали 5 години затвор. И какво, искали да пушат безотговорните мизерници? Няма да пушат! Нямат право да тровят белите си дробове, защото те не са само тяхна собственост, те са държавни.
Та какво им остана на българите ли? Могат примерно да се стрелят и самоотстрелват, могат да се бият, палят и бесят, колкото си щат. Могат и кротко да се напият - ако имат домашна ракия, малко пари или добри приятели, които да плащат. Е, могат и да псуват, включително властта, даже на висок глас - все едно, никой не ги чува.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=63440&format=html




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. andi2 - не се тревожи, на родните ни упра...
17.05.2009 21:27
не се тревожи ,
на родните ни управници има хиляди идеии , как да ни затрият
я като не може да си позволиш да се лкуваш
я - зимата да премръзнеш
Как да не гласуваш за тях
Ама пак ще гласуваме -------- наши са си -- други нямаме.
Поздрави
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4474815
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8227
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930