Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2009 14:43 - Волен Сидеров пред ОССЕ: У нас се извършва тежка манипулация с купуването на избиратели
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1300 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Волен Сидеров пред ОССЕ: У нас се извършва тежка манипулация с купуването на избиратели image

22 Юни 2009

image В България се извършва тежка манипулация с купуване на гласове и преливането им в различни партии. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), водена от посланик Колин Мънро в Бургас. Циганското малцинство у нас умишлено е държано в безпросветност и мизерия от циганските барони, за да може да бъде лесно манипулирано от тях, каза Сидеров. Той разясни пред делегацията, че циганските гласове са най-продаваните у нас. Това се върши в нарушение на международните  правни норми, заяви лидерът на АТАКА. Той сподели опасенията си от появата на малки партии, които разполагат с милиони за реклама в медиите и за пазаруване на гласове. Посланник Мънро бе впечатлен от високите тарифи, които частните медии искат за предизборна агитация.

Той сподели, че във Великобритания всички партии разполагат с безплатно тв-време, за да изложат възгледите си. Мънро искрено се развесели когато на въпроса му - как въздейства върху българите лозунгът, че купуването и продаването на гласове е престъпление, Сидеров отговори - като надписите върху кутиите за цигари, че пушенето убива. Лидерът на АТАКА заяви, че разполага с данни, че в Бургас и околността се подготвя нечувано купуване на гласове от антиконституционната партия ДПС, за да може мажоритарният им кандидат там - Йордан Цонев да спечели нечество битката. Посланик Мънро обеща мисията му да наблюдава региона и изрази съжелението си, че тя е с ограничени възможности. Според него, колкото повече българи гласуват, толкова по-голям е шансът чрез гласовете си те да надделеят над купените гласове.
Представителите на ОССЕ проявиха жив интерес по темата какво правителство се очертава у нас след изборите. АТАКА ще предложи за пореден път политическите сили у нас, без ДПС да се обединят около 10 принципа, които да помогнат на страната ни да се справи с кризата. Сред тях са спешна реформа на съдебната система, антикорупционна програма, реформа в пенсионната система, развитие на високите технологии и пр. Не трябва организации като вашата да се изкушават да лепят етикети на патриотични формации като АТАКА преди лично да се запознаете с нашите възгледи и принципи, заяви Сидеров.
  Мисията за ограничено наблюдение на изборите, които ще се проведат на 5 юли, е у нас след официална покана от страна на България. Тя се състои от 7 международни експерти. Тя се фокусира върху процесите на изборната кампания, на законодателната рамка и нейното прилагане, положението на медиите, работата на избирателната администрация и др. държавни институции, свързани с изборите.
http://www.ataka.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=4273&Itemid=66



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. boyanov - по стар български обичай
24.06.2009 15:49
По стар български обичай човек не кани гости, когато къщата му е мръсна и неподредена. Та, така...
цитирай
2. zabylgarite - Само
24.06.2009 15:56
само че за БКП-БСП отдавна мръсното е чисто.
А истински чистото им е твърде непонятно.
И затова така.
цитирай
3. lambo - Че нали именно Сидер е виновен
27.06.2009 18:50
за това положение. Какво се прави на невинен ?!

Когато НДСВ предложи задължителното гласуване и избори в делничен ден, Атака напусна Парламента и остави Опозицията в малцинство пред ДПС/бсп.
Но когато Доган го повика за 8% бариера, веднага се върна обратно и 2 пъти гласува "ЗА"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4467905
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8227
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930