Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2009 09:00 - Eмел Етем празнува за последно
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
4



Прославилата се с безхаберието и гьонсуратлъка си министърка на бедствията Емел Етем обяви, че подлежащото й на закриване ведомство ще отбележи с голяма тържественост професионалния си празник. На фона на общонородното освиркване, съпровождащо голямото отсвирване на тройната коалиция, такова показно мероприятие е твърде рисковано. Самата г-жа министър ще постъпи много неразумно, ако се появи публично, защото народът е насъбрал доста благословии, които иска да й каже в лицето. Но, както вече не веднъж сме се убедили, Емел Етем на общественото мнение на българите данък не плаща. Показа го и в дни на пожари, и в дни на наводнения. Разходките й по чуждите курорти, докато страната ни гори и потъва, бяха така обичайни, че станеше ли някакво бедствие, хората се питаха "Къде замина тоя път г-жа Етем?" Е, ние не очаквахме от нея да обича българите, след като признава, че се чувства туркиня, ама поне да вършеше работата, за която є плащаме, но не би.
И тъкмо когато вече си мислехме, че повече няма и да чуем за Емел Етем, тя обявява: "Министерството на извънредните ситуации и териториалните му структури в цялата страна ще отбележат своя професионален празник - 18 юли. Празникът ще бъде отбелязан в областните центрове на страната с показни демонстрации на специализирана техника и т.н." Така пише в съобщението на МИС.
Това е то - показ и самохвалство. На турски му викат гьонсуратлък. А колкото до празника, той няма нищо общо ни с турците, ни с крадливата коалиция, нито с госпожа Бедствие. За сведение на незнаещите, поводът 18 юли да бъде обявен (през 1993 г.) за професионален празник на служителите от Гражданската отбрана е, че на 18 юли 1936 г. цар Борис Трети издава указ, с който утвърждава Наредба-закон за противовъздушната отбрана и химическата защита на Царство България. С това се поставя началото на дейността по защита на населението, материалните и културните ценности в България. Схващате ли? Става дума за защита на българските граждани, за въздушна отбрана, за ония български летци, които се врязвали в американските бомбардировачи, за да опазят София...
Емел Етем няма нищо общо с това и слава Богу, че закриха измисленото й министерство.
В.АТАКА


Тагове:   ДПС,


Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4468718
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8227
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930