Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2009 23:17 - След визитата на Гоце изчезна ковачевският коч
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
0



След визитата на Гоце изчезна ковачевският коч

 

Изчезнал е прочутият ковачевски коч, съобщава електронното издание "Рога и копита", цитирайки сигнал на овчари. За последно кочът е бил видян в кошарата на 31-ви декември следобед, преди пристигането в селото на президента Първанов и охраната му от НСО. (Гоце посрещна Нова година в живописното родопско село.)
Ковачевският коч е прочут расов осеменител. Славата му се носи не само из Дъбраша, но и в Централните Родопи, Пирин и даже в Гърция, откъдето идват каракачани да заплождат овцете си. Именно този коч трябваше да поведе стадата на протестиращите български животновъди към гръцкото им изгнание.
Местните предполагат, че ковачевският коч е трансфериран в секретно ловно стопанство, където държавният глава и други висши властници отстрелват скъпи трофеи. Ако това е така, има реална опасност за живота и здравето на президента, предупреждават овчарите. Животното е своенравно и агресивно. Миналата година то изненадало ловци от Гоце Делчев, като ги принудило да се спасят на едно дърво. Кочът гневно стъпкал мунициите им и дълго обикалял около дървото, преди да се прибере в кошарата.
"Рога и копита" дава обяснение на още един факт, свързан с президента Гоце, а именно, че знамето на ЕС отсъстваше от визуалното оформление на новогодишната му реч. По сведения на надеждни източници нещата щели да идат дори още по-далеч. Според изпратения от президентството сценарий Първанов трябвало да се появи пред публиката, облечен като средноазиатски доганджия, със сокол на рамото и подпрян на древен арабски мушкет. Така президентът искал дискретно да подчертае придобивките за България през 2009-а: костюмът - подарък от Ислам Каримов и мушкетът, дарен от шейха на Катар. До българското знаме в ъгъла трябвало да бъде подпряно копие с конска опашка, експонат от музея в Ашхабад преди да го закрие покойният Туркменбаши. Туркменският лидер го подарил на Първанов, за да подчертае историческата връзка между двата народа.
Екипът на БНТ се преборил с президентските имиджмейкъри по въпроса за сокола и костюма, но не могъл да спаси европейското знаме.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=57500&format=html



Тагове:   Гоце,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4467281
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930