Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2009 11:54 - Още един "поздрав" за БСП-отлична статия
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1042 Коментари: 1 Гласове:
3



БСП се нуждае от 1000 дни отпуск Много време трябва да мине преди социалисти като Кутев и Нинова да разберат, че властта е далеч от тях... Петьо Цеков
 

Петьо Цеков

 

Всички казват: Дайте 100 дни на Бойко - вижте как ще заработи, пък тогава раздавайте оценки... Не съм много съгласен, понеже четенето на папки и ровенето в боклука едва ли може да се брои за приоритетна работа, но - да, има логика в това да огънем времето и да приравним премиера ни с Наполеон.

Разбирам - трябва време на новата власт да обживее кабинетите, да разпознае администрацията, да разкара бившите от политическите кабинети, да назначи свои хора, а Бойко да е наясно кой ще му превежда като му звънне Меркел и т.н.

Но идея си нямам защо старата власт все още не е изчезнала от хоризонта! Защо тези хора не си вземат 1000 дни отпуск и не се покрият някъде? Поне докато стане ясно ще ги съдят ли, или ще им се размине - да ближат някъде кротко рани.

Тези хора май все още

 

не са разбрали, че вече не са на власт

 

Доверието към тях се срина. Ако има избори днес, те ще ги загубят още по-катастрофално. БСП е толкова зле днес, колкото и след Виденов не е била.

Но социалистите се държат така все едно утре неведома сила ще обърне политическата палачинка и пак ще управляват паричните потоци на държавата. И раздават акъл, баш когато никой не им го иска.

Оня ден Изпълнителното бюро на БСП отдели цялото си налично време да измисля критики срещу кабинета. От такъв мащабен брейнсторминг, разбира се, не им остана време да начертаят планове за празненствата по случай 65-годишнината от победата на деветосептемврийската им революция. Сътвориха една тъжна Бузлуджа, сега се очаква да помрачат и този си празник, но това е друг въпрос.

Та, слушам Антон Кутев, този набор, който по разбираеми партийни причини минава за млад и перспективен кадър на столетницата, да се упражнява на тема: "Колко зле работи новият кабинет". Дянков бил "природно бедствие", имал "ниско" КПД, бил "поразяваща уста", нанасял "щети за милиони". Три лъжи и една полуистина. От всичките бръщолевения засега май е вярно едно - Дянков, барабар с всичките си колеги, приказва доста прибързано и некоординирано. Иначе той нямаше да отрича, че ген. Атанасов отива в "Информационно обслужване", примерно.

Дянков трябва да бъде критикуван, когато заслужава. Но социалист да ми разправя, че новите нанасят в момента "щети за милиони", е някак си нагло. Малко преди изборите тази година предният кабинет харчеше пари със скорост 200 млн. лв. на ден! Будният Кутев тогава какво правеше? Що не преброи щетите?!

Корнелия Нинова пък - тя бе упълномощена от предната власт да разбира от енергетика и тютюн - заяви, че не е правилно да се разформирова Българския енергиен холдинг (БЕХ) - една структура, която не произвежда нищо, но купува джипове и лимузини. Абсолютно сигурен съм, че точно заради подобни икономически "проблясъци" стигнахме до това дередже. Не знам дали Нинова е права, когато твърди, че: "Унищожаването на БЕХ реализира интересите на ГЕРБ за приватизация в енергетиката." Със сигурност обаче запазването на БЕХ в този й вид би реализирало интересите на шепа тунеядци.

Още по-нагло е точно БСП, дето продъни хазната и проспа кризата, да тропа с краче, че заплатите и пенсиите щели да се замразят догодина. Ами

 

да бяхте поставили обръчите от фирми на диета, та да има за електората!

 

Да, Кутев и Нинова са напористи социалисти, които с комсомолски плам бранят партията. На тях това им е работата. Но какъв е Пламен Орешарски, че да дава акъл на правителството как се работи с евросредства, това не разбирам. Ако в БСП имаше акъл, нямаше едни 7 млрд. евро да висят блокирани, а реално усвоените пари по оперативните програми да се колебаят между 1 и 2%. Меглена Плугчиева се кълне, че предният кабинет не бил оставил лошо наследство при работа с еврофондовете... На практика той не остави почти никакво наследство! Този факт е толкова убийствен, че Плугчиева е редно малко да замълчи. Може би тя наистина не носи основната вина за провала при усвояването на евросредствата. Но това не й дава право да замазва истината с голямата баданарка, нали?

Между другото, най-логично действащият социалист в момента е Сергей Станишев. Бившият премиер премести багажа си в новата квартира и обяви, че до октомври ще обикаля структурите в страната. И успя да се срещне със стари партизани в Жабокрек. Така се прави! След като загубиш властта - реорганизираш структури, разговаряш с хора, правиш си анализи. А не седиш истукан. Още по-малко - не виеш срещу тези, които току-що са те пребили в честен бой.

От бившите управляващи, разбира се, още по-добре се справя с опозиционното битие

 

Ахмед Доган. Той просто изчезна

 

Сниши се, докато бурята отмине. Я сега си спомнете - кога за последно чухте да се говори за зулумите на ДПС във властта? А за кацата без дъно, наречена министерство на бедствията и авариите?

Да, всяка власт има нужда от опозиция. Но не всеки става за опозиция. Трябва да имаш морално право да бъдеш такава. Трябва да знаеш на какво си опозиция. На "Позитано" трябва да си припомнят и собствената история - как се възродиха след управлението на 1997 г. Във всеки случай това не стана със сляпа защита на управлението на Жан. Е, ако Кутев и Нинова бяха тогава в БСП, сигурно на партията само помени щяхме да й правим.

Едно не мога да отрека на БСП. Колкото е по-зле, толкова повече мераклии има в тази партия. Чувам - 19 кандидати за кмет на София имало. Към този момент!

Кутев показа, че не всеки става за опозиционер.

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4121§ionid=5&id=0000901


Тагове:   още,


Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. lado - Трудно ще изчезнат скоро от хори...
08.09.2009 12:01
Трудно ще изчезнат скоро от хоризонта, има да ни мъчат още много..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4474987
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8227
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930