Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2009 16:10 - Волен Сидеров откри изчезналата подписка в защита на АЕЦ "Козлодуй"
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1125 Коментари: 0 Гласове:
2



  Волен Сидеров откри изчезналата подписка в защита на АЕЦ "Козлодуй"   
1 Септември 2009

 Огромна бе изненадата на лидера на АТАКА Волен Сидеров, когато, влизайки в новия си парламентарен кабинет - стая 144 в бившия партиен дом, сега сграда Народното събрание, откри изчезналата през 2002 г. подписка в защита на АЕЦ "Козлодуй". Превърнатият в склад за кашони с различна документация кабинет между другото съдържа и подписите на половин милион българи, които преди 7 години застанаха срещу закриването на двата блока от атомната централа на родината. Кой, кога и защо е прибрал подписката и как така сега тя се появява тъкмо в кабинета на Сидеров не е известно. Служител на парламента, пожелал анонимност, сподели, че е твърде вероятно неизвестен таен симпатизант на АТАКА да е пренесъл критите досега кашони на територията на националистите, за да бъде сигурен, че подписката ще види бял свят.

Екип на в. "Атака" засне кашоните с надписи "Да спасим България" и "Не погребвайте АЕЦ "Козлодуй" - 11 кашона с по 5 или 6 папки във всеки от тях, съдържащи 520 000 имена, единни граждански номера и подписи - подписите на хората, повярвали, че могат да променят съдбата на страната си, въпреки продажните й управници. Седем години тази документирана народна воля е отлежавала незнайно къде. Седем години, в рамките на които малките блокове на атомната централа бяха закрити, износът на ток спрян, а разграбването на държавата продължи с бесни темпове.
Припомняме, че подписката за провеждане на референдум за съдбата на АЕЦ "Козлодуй", организирана от Граждански комитет в защита на атомната централа, започна в началото на 2002 година и на 11 април с.г. бе внесена в Народното събрание. 520  хиляди са сложили парафите си с желанието да спасят българската енергетика от посегателството на продажни политици, които без никакъв натиск отвън, без никакво настояване от страна на Евросъюза (както по-късно установиха, доказаха и оасиха евродепутатите на АТАКА), закриха напълно годните реактори на централата.

Волята на народа за спасяване на българската енергетика бе загърбена пренебрегната, потъпкана, а половин милион подписа потънаха в дебрите на парламентарната администрация, въпреки протестите на организаторите от Гражданския комитет и настояванията им в медиите Народното събрание да се произнесе по искането за запазване на АЕЦ "Козлодуй".
"След като внесохме подписката в Народното събрание, настъпи царствено мълчание - председателят Огнян Герджиков дори не благоволи да уведоми колегите си за нея. Преди 2 месеца (през февруари 2003 г., б.р.) си поискахме обратно книжата с подписите, за да ги връчим на Европейския парламент, но още нямаме отговор. Никой служител в НС не знае къде са внесените от нас документи." Това заяви през април 2003 г. Атанас Семов от гражданския комитет за защита на АЕЦ Козлодуй".
520 000 парафа са в състояние да осигурят влизането на около 50 депутати в НС, тъй че това би била втората по големина парламентарна група, изчислиха по онова време защитниците на централата. И напомниха, че след решението на последната инстанция на ВАС по делото за АЕЦ външният министър Соломон Паси е трябвало да уведоми европейските ни партньори, че България иска повторното отваряне на преговорна глава 14 "Енергетика". Мотивът, че не може с вътрешноправен акт да се отмени международен ангажимент, не е издържан, защото затварянето на преговорна глава все още не е ангажимент, отбеляза юристът Семов, но никой от управляващите не пожела да го чуе.

Заговорът срещу енергетиката на България бе осъществен от кабинета на Симеон Сакскобургготски, когато външен министър беше продажникът Соломон Паси, в съучастие с парламентарното мнозинство на царисти, комунисти и турци в Народното събрание, ръководено от лъжеца Огнян Герджиков. После госпожа "Йес" Меглена Кунева довърши започнатото.
Ето с какво странно изявление излезе през април 2003 г. пресцентърът на Народното събрание по въпроса за мистерията с изчезналите подписи: "Подписката, внесена на 11.04.2002 г. и заведена в деловодството на Народното събрание под № ПГ-216-00-3, е озаглавена "Подписка в защита на АЕЦ "Козлодуй" и развитие на ядрената енергетика в България"  - т. е. 500-те хиляди граждани, които са я подкрепили, не поставят искане за референдум, се казва там. Невярно е и широко тиражираното обвинение към администрацията на Народното събрание, че подписката е изгубена и не е станала достояние на народните представители. Съдържанието на подписката е сведено до знанието на народните представители от Комисията по енергетика, а кашоните със събраните подписи се съхраняват и до този момент в приемната на Народното събрание, без някога да са били губени."
Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков писмено увери защитниците на АЕЦ-а, че упълномощените лица от Инициативния комитет ще получат от приемната на Народното събрание обратно цялата подписка при условие, че по подходящ начин бъде уведомена обществеността за нейното действително наименование.
С такива повратливи методи за разпръскване на прах в очите на обществото царското мнозинство в парламента потули темата за подписката, а услужливите медии бързо забравиха за нея.
До деня, в който тя незнайно как се появи, и не къде да е, а тъкмо в кабинета на лидера на АТАКА. За да напомни, че гражданско общество в България е имало и ще има въпреки усилията на онези, които досега разпродаваха държавата ни парче по парче.
 
 



Тагове:   Волен Сидеров,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4466860
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930